Twitter’da Kitlelere Ulaşmak için En Etkili 10 Yöntem

{{ page.title }}

Twitter’da takipçi artırmak hemen hemen her internet sitesi sahibinin, her firma sahibinin yahut her sosyal medya danışmanının istediği bir şeydir.

Peki ama nasıl mümkün olacak bu takipçi artırma işi? Twitter’da takipçilerinizin artması için yapabileceğiniz çok şey var. Önünüze geleni takip etmek mesela bunlardan biri olabilir. Ancak bu durumda sizi takip eden kişilerin, istediğini potansiyelde olmayacağı aşikârdır. Ya da bu işi otomatikleştiren sistemler var. Uygulamaya izin veriyorsunuz ve takipçi sayınız 200′er 200′er birden artıyor. Ama ertesi gün %35 oranında kalanın olduğunu görürseniz şaşırmayın! Üstelik, takip ettiğiniz yüzlerce alakasız insan da cabası…

Twitter Takipçi Sayısı Nasıl Artırılır?

Yazının girişinden itibaren biraz tersten aldık sanki durumu… Twitter’da takipçi artışı sağlamak için yapabileceğiniz hataların, çalıştığınız hesabı nasıl çöpe çıkaracağını gösterdim kısaca sanki. Peki şimdi gelelim takipçi sayınızı ciddi anlamda nasıl artırabileceğinize…

Arka plan seçimi

Arka plan seçimi, profil resminiz gibi önemsiz görünen detaylar önemlidir! Sizi veya şirketinizi/internet sitenizi anlatmıyorsa, kötü bir izlenim oluşturacaktır. Bu nedenle arkaplanınız, profil fotoğrafınız varsayılandan farklı olsun. Her yerde olduğu gibi Twitter’da da ilk intiba önemlidir.

Twitter’da olduğunuzu duyurun

Twitter’da olduğunuzu, elbette davulla zurnayla konu komşuya duyurmayacaksınız. Twitter’da olduğunuzu internet siteniz üzerinden, diğer sosyal medya hesaplarınız üzerinden ve e-postalarınızın imza kısımları aracılığıyla bildirin. Diğer mecralarda takip eden kişiler Twitter’da da takip etmek isteyebilirler.

Gündemi takip edin

Televizyon gündemi Twitter’a, Twitter gündemi de televizyona yansır hale gelse de siz Twitter gündemini takip edin. Mesela bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Günün anlamıyla ilgili bir çok twit atılıyor. Haliyle buralarda benzer düşünen insanlar birbirlerini takip ediyor. Ya da mesajları beğenilen insanlar, trending topicler sayesinde takipçi artışı sağlıyor. Ancak belirtmek gerek ki; sırf bir şey TT oldu diye o konuda twit atmak zorunda değilsiniz. Bu sizin imajınızı zedeleyebilir.

Takipçilerinizi önemseyin

Twitter’da takipçilerinizle ne kadar iletişim içerisinde olursanız, o kadar çok yeni kişi tarafından takip edilebilirsiniz demektir. Çünkü size/firmanıza yöneltilen bir iltifata teşekkür etmeniz, bir soruyu cevaplamanız takdirle karşılanacaktır. Haliyle bu durum yeni takipçiler kazandıracaktır.

Kampanyalar ve çekilişler düzenleyin

Mesala, 1000. takipçime flash bellek veriyorum diyebilirsiniz. Ya da bu twiti retweet eden 1 şanslı kişiye filanca hediyeyi veriyorum gibi… Çekilişler, kampanyalar doğrudan takipçi artırır.

Edebi alıntılardan uzak durun

Bunu tüm içtenliğimle söylüyorum. Eğer gerçekten taş gediğine gelmemişse edebi alıntıları kullanmayın. Çünkü her köşe başından fırlayan, Necip Fazıl Kısakürek, Ernesto Che Guevara, Şeyh Şamil, Vlademir Lenin gibi kişilere ait sözler sıkmaya başladı. Herkesin paylaştığı şeyler olması, söylenen sözlerdeki derin mânâları da yok ediyor. Yapmayın, gözünüzü seveyim.

Twitlediğiniz saatlere dikkat edin

Twit attığınız saatler, sabahın körü ya da gecenin yarısı olursa tepki almayacaktır. Makul olan saatlerde, mümkünse öğlen ve akşam üstleri twit atmanız keyifli olacaktır.

Retwetlik twitler atın

“Tam yerine oturtmuş adam yahu!” denilecek cinsten twitler yazmaya bakın. Onu nasıl yapacağınızı ben bilmiyorum. Twitter’da yazdıkça gelen tepkilere göre kendi klasınızı oluşturabiliyorsunuz yavaş yavaş. Ancak retweet alacağım diye, Twitter fenomenlerinin, ünlülerin yağcısı konumuna düşmeyin!

Kullanıcı adı seçimi

Kullanıcı adı seçiminiz sizi gerçekten yansıtmalı. Mesela, Nefertitii348 gibi bir kullanıcı adı yerine, isim soyisim gibi bir kullanıcı adı daha işe yarar olacaktır. Çünkü yapılan gözlemlerde, isim soyisim olan kullanıcıların takip edilme potansiyelinin daha yüksek olduğu belirlenmiş.

DM atmamaya özen gösterin

DM atacağınız kişiye gerçekten özel bir şey söylemeyecekseniz, yani sadece o kişiyi ilgilendiren bir durum bilgilendirmesi vb. yoksa ortada, DM atmamanız daha yerinde olacaktır. Çünkü gereksiz atılan DM’ler, spam algısı yaratıyor. Spam yapılan her kullanıcı da sizi takipten vazgeçecektir. Benzer şekilde aynı şeyi 100 defa paylaşmak da aynı etkiyi oluşturacaktır. Aman dikkat.

BOT Benson Topluluk kurucusu ve bir yazılımcı.